Félidőben

  Közel járok a félidőhöz, hiszen már 53 napja vagyok itt s még 6o nap van hátra addig, míg végre otthon leszek. 
Sok minden van, amivel még mindig nem tudtam megbarátkozni, illetve hiányolom. Sorrendben: csönd, egyedüllét, segítség. 
  Itt sosincs csönd (hiába van ősziszünet, és utazott el valahová a kollégisták háromnegyede, mégis olyan hangosak, mintha MINDENKI itt lenne), még a tanulószobában is mindig viháncol, kopogtat, skypeol hangosan, viccet mesél, vagy csak visong valaki. Értem én, hogy jó a kedvük, de légyszi, legyenek már tekintettel a másikra is. 
  Az egyedüllét megint vicces, hiszen legalább négyen laknak minden szobában, egy emeleten kb 24 ember, három épület, 25o bentlakóval. Épp ezért élveztem nagyon, hogy Ella (a másodévesem) családja meghívott magukhoz pár napra. Rendes ágyban alhattam emeletes helyett, olyan zenét hallgattunk, amit szeretünk, sütit sütöttünk úgy, hogy nem 12-en voltunk egyszerre egy három személyre szabott konyhában, kádban fürödhettem (!!), és volt igazi magyar étel. Palacsinta, jaj :) 
  Segítség - itt főképp a kezdő angolosokra gondolok, pl én, akiknek nincs semmilyen felzárkóztatás vagy hasonló (pedig biztos vagyok benne, hogy lenne rá pénz, hiszen az iskolát még a holland állam is támogatja anyagilag). Jelszó: találd fel magad! Szerencsére Ella sokat segít az angolban, illetve a matekban is. 
  Ó, matek. Hát igen. Ez az a tantárgy, amiből otthon is mindig a bukás szélén egyensúlyoztam, még akkr is, mikor jártam korrepetálásra. A szünet előtt írtuk az első tesztet, remélem hogy azért kapok rá valami értékelhetőt.  Az osztályzás megint érdekes - az osztályzatok egy egytől hétig terjedő skálán mozoghatnak, de legalább négyest kell kapnod ahhoz, hogy ne bukj meg. Logikus, nem? 
  Amúgy majdnem voltam barlangmúzeumban...de mikor megtudtuk, hogy 1o euróba kerül, akkor inkább elmentünk fagyizni. Meg voltunk Belgiumban egy kisebb biológia és környezet kiránduláson, sosem gondoltam volna, hogy egy tízszer tízes négyszetben ennyi minden él, még téli álmát alvó darazsat is kiástunk :(
  Az időjárás pedig már nem olyan jófej, mitn volt, folyamatosan esik, éljen!